اثرات مضر اشعه ماوراء بنفش نور خورشید بر چشم انسان
آیا اشعه ماوراء بنفش برای چشم ما مضر است؟
مبحث زیر به تأثیرنور خورشید و اشعه ماوراء بنفش بر چشم انسان می پردازد. اشعه ماوراء بنفش میتواند باعث بروز بیماری های چشمی زیر در انسان شود:
دژنرسانس ماکولا یا پوسیدگی لکه زرد شبکیه چشم
بر طبق بعضی از مطالعات، مواجهه طولانی و تکراری با اشعه ماوراء بنفش می تواندباعث ایجاد این بیماری چشمی شود. .در بیماری دژنرسانس ماکولا، به قسمت مرکزی پرده شبکیه چشم که ماکولا(لکه زرد) نامیده می شود، آسیب می رسد. این بیماری علت عمده و غیر قابل برگشت کم بینائی در افراد مسن است.
.
.
.
.
کاتارکت یا آب مروارید
– مواجهه طولانی با اشعه ماوراء بنفش ، مثلا گذراندن یک روز را در ساحل بدون محافظت از چشم می تواند منجر به سوختن موقت اما دردناک سطح چشم (قرنیه)، شبیه سوختن پوست در تماس با نور خورشید شود. نور مصنوعی ساطع شده از قوس های الکتریکی یا حمام آفتاب گرفتن، و همچنین بخصوص نور منعکس شده خورشید از سطح برف، آب و شن های ساحل خطرناک است.خیره شدن مستقیم به نور خورشید، میتواند باعث آسیب دائمی و سوختن پرده شبکیه چشم (که در قسمت پشت چشم قرار دارد) شود.
.
.
ناخنک
ناحنک عبارتست از رویش بافت همبنی عروقی غیرطبیعی از گوشه چشم معمولا از سمت بینی بر روی سطح فرنیه. ناخنک می تواند بر روی قرنیه پیشروی کرده باعث بستن مسیر بینائی شود و گاهی اوقات نیاز یه عمل جراحی دارد.
.
.
.
.
.
سرطان
مواجهه متوالی و طولانی مدت با اشعه ماوراء بنفش(مثلا در کشاورزان و ماهیگیران) می تواند منجر به سرطانهای پوستی در پوست پلکها و نواحی اطراف چشم شود.