آیا نابینایان خواب می بینند؟
چگونه در رویاهایمان می بینیم؟.
هر شب به طور متوسط چهار تا هفت رویا را تجربه می کنیم – .حتی اگر هیچ چیزی از آنها در خاطرمان نماند. خواب دیدن معمولاً از چند دقیقه تا حدود نیم ساعت طول میکشد. در مجموع یک تا دو ساعت در شب خواب میبینیم. کنجکاو هستید که چگونه و چه چیزی را در رویاهای خود می بینیم؟.
خواب REM
ما هر شب پنج مرحله خواب را پشت سر می گذاریم. خواب REM پنجمین، .آخرین و عمیق ترین حالت خواب است که ما تجربه می کنیم و با حرکات سریع چشم .(یا REM) مشخص می شود. در این مرحله، .فعالیت مغز ما در همان سطح یا بالاتر از زمانی است که بیدار هستیم و رایج ترین مرحله خواب دیدن است. علاوه بر این، .تحقیقات نشان میدهد که فعالیت مغز در طول خواب REM .بسیار شبیه به فعالیت مغزی است که علائم بینایی را هنگامی که ما بیدار هستیم پردازش میکند. این بدان معنی است که حرکات چشم ما در حالت REM مطابق با آنچه در رویاهای خود می بینیم مطابقت دارد. جالب توجه است، مطالعه دیگری با مشاهده افرادی که قادر به رویاپردازی شفاف هستند (حالتی که در آن یک رویا بین می داند که در حال دیدن خواب هستند) این موضوع را تأیید کرد. به شرکتکنندگان گفته شد که مشتهای خود را در یک توالی مشخص در خواب بفشارند و محققان میتوانستند حرکات چشم مربوطه را در زمان دقیقی که گفته شد مشتها فشرده شده است، ببینند.
در رویاهایمان چه چیزی می توانیم ببینیم؟
نظریه رویا همچنان باعث سردرگمی و اختلاف بین محققان می شود. در تلاش برای درک بهتر آنها، تلاش هایی برای ضبط محتوای رویایی – .با کمی دقت – صورت گرفته است. بله، .این بدان معناست که در آینده، .ممکن است بتوانیم «فیلمهایی» از رویاهای خود داشته باشیم.
آنچه ما در مورد مکانیک رویا میدانیم این است که نورونها در قشر بینایی اولیه مغز شلیک میکنند و اینها چیزی هستند که به ما اجازه میدهند چیزها را در رویاهایمان «ببینیم».
ممکن است برای رمزگشایی از اشیاء یا افرادی که در رویاهای خود می بینید، به «کتب تفسیر خواب» مراجعه کرده باشید. رویاها می توانند پیچیده باشند و معمولاً نمادی از احساسات هستند و به ندرت نماینده افراد یا رویدادهای واقعی هستند.
به غیر از آنچه می بینید، ممکن است تعجب کنید که چرا دید شما در رویاها با زندگی بیداری متفاوت است. برای مثال، ممکن است همیشه رنگی نبینید و ممکن است همیشه به وضوح نبینید.
برخی گزارشها نشان دادهاند که در افراد جوانتری که فقط در معرض رسانههای رنگی .(مانند تلویزیون) قرار گرفتهاند، .بیشتر محتوای رویاهایشان رنگی بوده است، در مقابل افراد مسنتری که خوابهای سیاه و سفید را بیشتر تجربه میکنند.
در مورد رویاهایی که دید شما تار به نظر می رسد چطور؟ مگر اینکه اخیراً در زندگی بیداری تغییری در دید خود داشته باشید، رویاهایی با دید تاری اغلب بیانگر احساس سردرگمی یا امتناع از «دیدن» یا پذیرش موقعیتی است که هست. اگرچه رمزآلود است، .اما همیشه میتواند جالب باشد که بفهمید یک رویا چه چیزی میتواند به شما بگوید تا راه حلی مناسب برای یک مشکل در بیداری پیدا کنید.
آیا نابینایان هم خواب می بینند؟.
این به طور گسترده پذیرفته شده است که افرادی که بعداً در زندگی نابینا می شوند، .محتوای بینایی را در رویاهای خود می بینند، زیرا از قبل تجربه دیدن را داشته اند. با این حال، .حتی نابینایان مادرزادی در رویاهای خود محتوای بینایی دارند و نشان داده شده است که می توانند آنچه را که دیده اند ترسیم کنند. اگرچه گاهی اوقات اعتقاد بر این است که این امکان پذیر نیست (چگونه می توانید چیزی را در خواب ببینید اگر قبلاً آن را ندیده اید؟)، .به نظر می رسد چندین مطالعه از این نظریه حمایت می کنند.
برای اولین بار، ی.ک مطالعه بر روی جنین های انسان نشان داد که حرکات چشم آنها با فعالیت در نواحی بینایی و جلویی مغز مطابقت دارد .و نشان می دهد که سیستم بینایی ما حتی قبل از تولدمان فعال است. علاوه بر این، .یک مطالعه بر روی افراد نابینای مادرزادی نشان داد که در حالی که آنها در طول شب حرکات سریع چشم کمتری داشتند، .نرخ یادآوری رویاها، .وضوح رویاها و مقدار محتوای بصری گزارش شده با بیماران بینا یکسان بود.
به نظر می رسد که مغز در هنگام رویا دیدن، .این توانایی را دارد که تجربیاتی را در ذهن تداعی کند که ممکن است هرگز در زندگی بیداری نداشته باشد. به طور مشابه، .مطالعات دیگر نشان داده اند که افرادی که با کم شنوایی یا پاراپلژی (فلج پاها) متولد شده اند، .خواب می بینند که صحبت می کنند و می توانند حرف دیگران را بشنوند و همچنین می توانند راه بروند و یا بدوند.آیا نابینایان خواب می بینند؟
با این حال، .به نظر می رسد که افراد نابینای مادرزادی رویاهایی با حس بویایی، لامسه و چشایی قوی تر می بینند.
هدف رویاها
اگرچه قطعی نیست، .نظریهها نشان میدهند که خواب REM به ما کمک میکند تا خاطرات را شکل دهیم و ذخیره کنیم .و همچنین با تنظیم سیناپسهای عصبی، یاد بگیریم. تئوری های دیگر در مورد هدف رویاها این است که به ما کمک می کنند وقایع زندگی بیداری را تفسیر کنیم، .مشکلات را حل کنیم و به ما کمک می کنند تا بر احساساتمان غلبه کنیم.