جراحی پلک، کاسه چشم و مجاری اشکی
اشکریزش و عمل مجرای اشکی
انسداد مجراي اشکي فقط در سنين زير دو الي سه سال با ميل زدن يا در اصطلاح سونداژ مجراي اشکي قابل درمان است؛ اما در سنين بالاتر سونداژ فقط جنبه تشخصي دارد و به هيچ وجه براي درمان توصيه نمي شود. لذا در بزرگسالان عملي بنام داکريوسيستورينوستومي (DCR) انجام مي شود که طي آن مجراي اشکي به داخل بيني باز مي شود. حال اگر قسمت ابتدايي مجرا بسته باشد، بايد علاوه بر DCR به مدت چند ماه هم لوله سيليکون گذاشت؛ ولي در صورت بسته بودن قسمت انتهايي فقط DCR کافي است. بیشتر بخوانید…
تخلیه و پروتز چشم
متاسفانه در بعضي موارد به علت:ضربه, عفونت, ناهنجاريهاي مادرزادي, و يا بيماري هاي اكتسابي ؛ فرد يك چشم خود را از دست ميدهد. در اين موارد هدف چشم پزشك احياي ظاهر فرد با استفاده از پروتز متحرك است. در سال هاي اخير كاشت پروتزهاي متخلخل كروي باعث نتايج بهتر و عوارض كمتر در جراحي كاشت پروتز در كاسه چشم شده است.
دو ماده رايج پروتز ها پروتزهاي متخلخل كروي شامل هيدروكسي آپاتيت و پلي اتيلن مي باشد. معمولا اين مواد در داخل نسوج خود بيمار يا بافت دهنده قرارگرفته و پس از تخليه چشم,داخل كاسه چشم كاشته مي شوند.سپس عضلات خارج كره چشمی روي آن دوخته مي شوند تا باعث حركت طبيعي پروتز شود. بعد از فروكش كردن التهاب پروتز چشم مصنوعي روي آن سوار مي شود. بیشتر بخوانید….
انتروپیون چيست؟
برگشتن لبه پلکها به داخل(به طرف کره چشم) انتروپيون ناميده مي شود. در اين حالت مژه ها به سطح کره چشم (قرنيه) سائيده مي شوند. انتروپيون بيشتر در پلک پايين ديده مي شود.
علائم آن عبارتند از:جراحی پلک، کاسه چشم و مجاری اشکی
- تحريک و درد و سوزش سطح چشم
- اشکريزش
- اگر درمان نشود، باعث آسيب قرنيه و زخم آن مي شود و در نتيجه منجر به کاهش بينايي مي شود. بیشتر بخوانید….
اکتروپیون
اکتروپیون عبارت است از برگشتن لبه پلک (معمولاً پلک پایین) و مژه ها به سمت بیرون چشم، كه باعث می شود چشم و مخاط آن درمعرض هوا قرار گرفته و نتیجه دچار خشکی شوند. در این حالت فرد دچاراشکریزش، سوزش و احساس جسم خارجی می شود. اگر این بیماری درمان نشود، باعث ضخیم شدن مخاط داخلی پلك ها شده و ایجاد التهاب و در نهایت صدمه به چشم می شود. بیشتر بخوانید…
.
شالازیون
شالازیون از ريشه يوناني و به معناي “توده کوچک “است و اندازه آن مي تواند از ته سنجاق تا يک نخود درشت متفاوت باشد. شالاريون بصورت توده اي کوچک در پلک بروز مي کند که علت آن انسداد غدد چربي پلک (غدد مايبومين) است. شالازيون مي تواند در پلک بالا يا پايين ايجاد شود. شالازيون در ابتدا ممکن است شبيه گل مژه ، قرمز، متورم و دردناک باشد ؛ اما به طور معمول پس از چند روز بصورت توده اي بدون درد و با رشد تدريجي در مي آيد که بر خلاف گل مژه عاري از باکتري است. در اغلب موارد شالاريون طي چند ماه خود به خود از بين ميرود؛ گرچه ممکن است پس از ناپديد شدن يکي، ديگري ظاهر شود. بیشتر بخوانید …