بیماری سی اس آر CSR

بیماری سی اس آر لکه زرد شبکیه

CSR یا Central serous choroidoretinopaty

 

فرد مبتلا به CSR در مرکز میدان بینایی منطقه ای تار می بیبیند.

در بیشتر موارد در مردان در سنین ۲۰ تا ۵۰ سالگی دیده می شود. علائم آن شامل شروع ناگهانی تاری دید در یک چشم، کاهش دید رنگی، محو دیدن ، کج دیدن یا نقطه کور مرکزی در چشم بیمار است. دلیل قطعی آن مشخص نیست اما استرس و مصرف کورتون و کم خوابی می تواند از علل زمینه سازآن باشند. در حدود سی درصد احتمال عود وجود دارد.معمولا یک طرفه می باشد. بیماری ناشی از نشت مایع در نقطه مرکز شبکیه (ماکولا) است. این بیماری عموماً کم خطر بوده و در ۸۰% موارد خودبخود بهبود می یابد. بهبودی ممکن است ۶ ماه یا بیشتر طول بکشد. درمان با داروی پروپرانولل و استازولامید اسپیرولاکتون (اپلرنون) می تواند در تسریع بهبودی کمک کننده باشد. لزوم درمان با لیزر بسته به زمان بیماری، وضعیت دید و نتیجه آنژیوگرافی شبکیه است.

نمای افتالموسکوپی و OCT در فرد مبتلا به CSR

درمان بیماری CSR

این بیماری عموماً کم خطر بوده و در ۸۰% موارد خودبخود بهبود می یابد. بهبودی ممکن است ۶ ماه یا بیشتر طول بکشد. درمان با داروی پروپرانولل و استازولامید اسپیرولاکتون (اپلرنون) می تواند در تسریع بهبودی کمک کننده باشد. لزوم درمان با لیزر بسته به زمان بیماری، وضعیت دید و نتیجه آنژیوگرافی شبکیه است.

درمان فتودینامیک یا PDT در بیماری CSR شبکیه

photodynamic therapy retina PDT درمان فتودینامیک یا این تکنیک درمانی در اواخر دهه ۹۰ میلادی ابداع شد. دارویی به نام ورتپروفین به رگی در بازو تزریق می‌شود. ظرف چند دقیقه این ماده به پروتئین‌هایی که در رگ‌های خونی ناهنجار تشکیل‌شده در لکه زرد وجود دارند متصل می‌شود. نوری با امواج خاص به مدت یک دقیقه به داخل چشم تابانده می‌شود. ورتپروفین یک داروی حساس به نور است و هنگام تاباندن نور ذکرشده به رگ‌های خونی حاوی ورتپروفین، این ماده فعال‌شده و نشت از رگ‌های خونی را مهار می کند.(به سلول‌های مخروطی و استوانه‌ای مجاور و رگ‌های خونی طبیعی آسیبی وارد نمی‌کند).

درمان فتودینامیک تنها در برخی موارد مناسب است و این بستگی به محل دقیق رگ‌های خونی جدید در حال رشد و گستردگی آن‌ها دارد. این درمان برای همه موارد تأثیر ندارد اما میزان موفقیت آن در افراد تحت درمان بالا است.  مزیت اصلی این روش بر فتوکواگولاسیون با لیزر این است که آسیب کمتری به شبکیه سالم وارد می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wp_ob_end_flush_all' not found or invalid function name in /home/drnader1/domains/dr-naderi.ir/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324